Linkuri accesibilitate

Tradiția în bucate


Se anunță cea mai gustoasă generație de curcani a ultimilor 40 de ani.

Prima pagină a ziarelor englezești a fost zguduită de două stiri. Prima e bună: se anunță cea mai gustoasă generație de curcani a ultimilor 40 de ani. A doua e rea: multe magazine au rețele de net insuficiente și nu vor putea livra curcanii la timp. Totuși, Crăciunul e plin de semne bune în Europa. Am văzut asta între mai multe trenuri și avioane.

La București, lumea a strîns munți de cîrnați și piftie. În Polonia, am văzut provizii monumentale de crap. În Franța, piețele erau pline de piept de rață. În sudul Angliei, am intrat într-un magazin bosniac e plin de varză murată și într-un nou restaurant bulgăresc în care se pregătesc ospețe de sfîrșit de ani după un vchi meniu bulgăresc.

La Londra, un magazin românesc desface șoric și sarmale. Toate aceste magazine și restaurante au făcut vînzări bune către clienți est-europoeni care au pregătit din timp masa de Crăciun.

Respectul harnic față de tradiție e viu, chiar dacă tatuajele, treningurile și coafurile celor ce stau la cozi numai veterani nu recomandă. Europa e plină de oameni care știu să-și trăiască tradiția, măcar la masa de Crăciun. Sărbătorile țin pe loc corul care găsește, peste an, ceva depășit sau neplăcut în tradiții. Pînă după Anul Nou e, în sfîrșit, pace și fiecare om e slobod să-și vadă de ale lui așa cum a învățat de la părinți.

Previous Next

XS
SM
MD
LG