Linkuri accesibilitate

Negocieri prea lungi pe un fundal dezolant


Situaţia e complicată şi nu se ştie cît de simpatic va fi anul 2015.

Fundalul economic şi politic e acum destul de sumbru, orice ar spune optimiştii. Confruntarea dintre Rusia şi Ucraina continuă. Soarta lucrătorilor moldoveni din Rusia nu e deloc o certitudine. La Chişinău, nişte bănci dau semne de mare oboseală, iar leul moldovenesc s-a depreciat în raport cu dolarul şi euro. Deşi petrolul în lume se ieftineşte, în Moldova preţul benzinei rămîne acelaşi. Că el e stabilit de ANRE, iar ANRE ştie bine ce trebuie să facă.

Aşadar, situaţia e complicată şi nu se ştie cît de simpatic va fi anul 2015. Ei bine, pe acest fundal dezolant negocierile dintre partidele învingătoare în alegeri nu au dat încă roade… Învingătorii discută cu intermitenţe, cîntăresc propunerile partenerilor, cugetă adînc sau pur şi simplu se odihnesc. Nu avem deocamdată nici un rezultat!

Chestia asta nu mi se pare normală. Oamenii aceştia, aleşi de popor, ar fi trebuit să se mişte mai repede, să facă guvernul, să se înţeleagă rapid şi să înceapă căutarea soluţiilor, nu să se joace de-a întîlnirile mai mult de o lună de zile. Nu prea are timp de pierdut Moldova. Situaţia, repet, e cam dificilă.

De fapt, cît timp le trebuie noilor parlamentari ca să găsească un numitor comun? Se vede că nu e uşoară împărţirea funcţiilor. Părerea mea e că nişte oameni responsabili, care conştientizează cu adevărat pericolele recente, ar fi uitat şi de sărbători, ar fi renunţat la vacanţe, dar ar fi făcut guvernul. Ai noştri conducători nu au făcut asta şi avem toate motivele să fim decepţionaţi.

XS
SM
MD
LG