Linkuri accesibilitate

Casa Albă va organiza un summit cu privire la pericolul terorist


Cele întîmplate săptămâna trecută la Paris au readus tragic în actualitate această temă.

Conferința cu privire la pericolul terorist fusese initial programata pentru luna octombrie, anul trecut dar a fost aminata fara sa fie comunicate motivele.

Casa Alba a anuntat acum ca summitul va avea loc luna viitoare si se va concentra asupra pericolului terorist intern.

Reuniunea din 18 februarie va trece in revista eforturile interne si internationale pentru a impiedica extremisti violenti si pe sprijinitorii lor sa se radicalizeze, sa recruteze si inspire persoane sau grupari din Statele Unite si strainatate.

Ministrul pentru securitate interna Jeh Johnson anuntase acest summit in septembrie anul trecut, ca o consecinta a pericolului prezentat de organizatia Statul Islamic (ISIS) si incercarile acesteia de a recruta militanti din Occident.

Dar acea conferinta nu a avut loc si probabil una dintre explicatii este faptul ca alegerile se apropriau si multi politicieni erau in campanie.

Cele intimplate saptamina trecuta la Paris au readus tragic in actualitate aceste teme, in conditiile in care teroristii de acolo au revendicat afilieri cu organizatii militante din Orientul Mijlociu.

Purtatorul de cuvint al Casei Albe a spus ca summitul va examina eforturile americane si internationale pentru combaterea terorismului precum si oportunitatile de cooperare.

El a adaugat ca mari orase cum sint Boston, Los Angeles si Minneapolis sint avansate in acest demers ele integrind in sistemul anti-terorist o serie de servicii de la educatie la sanatate mentala precum si lideri religiosi, care conclucreaza cu aparatorii legii.

Reuniunea va aduce si reprezentanti din alte tari ale lumii care se vor concentra asupra unor teme cum sint angajamentul public, rolul liderilor religiosi, si sprijinul din partea comunitatii de afaceri si tehnologiei.

XS
SM
MD
LG