Linkuri accesibilitate

Transferări misterioase, comice și imposibile


Lionel Messi
Lionel Messi

Speculațiile au călcat în picioare bunul simț elementar.

Piața transferărilor continuă să fie dominată, pînă la delir, de ipoteza Messi în Anglia. Speculațiile au călcat în picioare bunul simț elementar care spune că Barcelona nu-și poate permite să renunțe la mega-simbolul care a stabilit, de la un cap la altul al lumii, că Messi = Barcelona și Barcelona = Messi. Și totuși. Ceva se mișcă misterios și pare să dea un dram de credibilitate acestei operațiuni altfel de neconceput.

Relatări de presă spun că Adidas, care va deveni din sezonul viitor sponsorul lui Manchester United, s-ar fi declarat dipusă să plătească clauza de reziliere a contractului care îl leagă pe Messi de Barcelona. Adevărat, rezilierea ar costa 300 de milioane de euro, dar e la fel de adevărat că Adidas poate plăti asemenea sume. Adidas ar dori să împerecheze viitoarea asociere cu Manchester United și apariția lui Messi la Manchester, pentru a produce o explozie publicitară uriașă. Nu e exclus dar ce se aude pare, în continuare, parte a jocului de speculații și oferte în jurul unui transfer imposibil. Din același joc par să vină, de altfel, declarațiile neobișnuite ale lui Xavi. Mijlocașul Barcelonei a găsit cu cale să spună, într-un interviu acordat în Spania, că, dacă ar fi după el, i-ar aduce la Barcelona pe Santi Cazorla, de la Arsenal, și pe David Silva, de la Manchester City. Cazorla face un sezon splendid la Arsenal și insatiebilitatea proverbială a lotului lui Arsenal l-ar putea trimite la Barcelona. Însă declarațiile lui Xavi par simple tachinări trimise spre cluburile engleze și nimic mai mult.

Liverpool a fost refuzată de Hummels, stoperul Borussiei Dortmund, și s-a reorientat. Liverpool a licitat 50 de milioane de euro pentru Benzema, vîrful lui Real Madrid. Problema e că Liverpool rămîne un nume legendar purtat, azi, de o echipă mediocră. La fel de discutabile sînt planurile lansate de Arsenal. În mare revenire de formă și supraîncărcată de atacanți și mijlocași ofensivi, Arsenal caută un vîrf. De data asta, e vorba de uruguayanul Cavani, aflat pe picior de plecare de la Paris St. Germain. Cavani ar fi tentat dar Arsenal continuă să uimească prin perseverența cu care caută jucători de care nu are nevoie. Încă, un vîrf, chiar de calitatea lui Cavani, pe lîngă Giroud și Wellbek poate face spectacol, dar nu rezolvă nevoia de apărători pe care Arsenal continuă să o ignore.

Una din cele mai căutate figuri ale momentului e Depay, aripa lui PSV Eindhoven, un jucător care a impresionat la Mondialele de anul trecut. Arsenal și Chelsea fac eforturi, dar Manchester United, condusă de van Gaal, fostul antrenor al naționalei olandeze, are prima șansă.

În sfîrșit, o certitudine: cel mai bizar transfer al ultimilor ani a avut loc acum cîteva zile. Din motive greu de explicat, Giovinco, excelentul atacant al lui Juventus, a plecat, la 27 de ani, la F.C.Toronto. Adică în Canada. Multe ziare scriu deja necrologul fotbalistic al fostului atacant de la Juventus.

XS
SM
MD
LG