Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Premierul desemnat Iurie Leancă trimite în această dimineaţă tuturor deputaţilor programul său de guvernare, nu însă şi componenţa viitorului guvern. Purtătoarea de cuvânt a premierului desemnat a declarat agenţiei IPN că în a doua jumătate a zilei, Iurie Leancă va fi dispus să discute programul cu fracţiunile parlamentare.

Parlamentul va vota joi 12 februarie noul program de guvernare şi lista noului guvern propus de Iurie Leancă, iar până acum, oficial, premierul desemnat se poate baza numai pe cele 42 de voturi ale PLDM şi PD.

După discuţiile de la Casa Albă cu preşedintele Barack Obama, cancelara Germaniei, Angela Merkel, este aşteptată în Canada.

În Parlamentul European este anunţată Federica Mogherini, coordonatoarea politicii exerne a UE, care va discuta criza din Ucraina.

La Londra este lansat raportul despre starea „precară” a Parteneriatului Estic, realizat de Foreign Policy Center, al cărui director executiv Adam Hug a acordat Europei Libere un interviu.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG