Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau se afla presedintele României, Klaus Johannis, care are astazi anunţate intrevederi cu liderii partidelor pro-europene: Vlad Filat, Marian Lupu si Mihai Ghimpu. Apoi se va intilni cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, si la prinz se va intilni cu studentii de la Universitatea de stat, unde va rosti o alocuţiune.

Premierul Chiril Gaburici va avea o sedinta a guvernului sau.

Asociatia Presei Independente si portalul moldova curata organizeaza masa rotunda despre cum sa devina Comisia Naţionala de Integritate mai eficeinta.

Asociatia de Politica Externa va găzdui o sedinta a Clubului de Presa.

Moldova va fi prezenta, prin ministrul adjunct al economiei Octavian Calmîc la reuniunea Acordului Central European de Comert Liber, CEFTA, la nivel de ministrii adjuncti, Moldova deţinînd acum presedintia acestei organizatii economice.

Pe plan extern, la Bruxelles are loc o sedinta plenara a Parlamentului European.

La Geneva, Comitetul Naţiunilor Unite analizeaza respectarea drepturilor femeii in Kirghistan.

Organizatia Amnesty International dă publicităţii raportul sau anual despre starea respectarii drepturilor omului in intreaga lume.

La Baku, in Azerbaijan, este anuntata vizita ministrului turc de externe Meylut Cavusoglu.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG