Linkuri accesibilitate

Fostul premier Iurie Leancă a anunțat că se retrage din Partidul Liberal Democrat din Moldova


Leancă renunță la mandatul de deputat pentru a crea un nou partid.

„Am luat decizia de a mai retrage din PLDM și a renunța la mandatul de deputat începând cu ziua de astăzi. În perioada următoare voi anunța cu cine mă pornesc în acest nou proiect și care va fi platforma partidului”, a declarat Leancă la o conferință de presă la Chișinău.

Politicianul de 51 de ani care n-a reușit să obțină votul de încredere al Parlamentului pentru un guvern Leancă 2 în 12 februarie a mai spus că nu a părăsit partidul înainte de alegerile de la 30 noiembrie, pentru a nu-i da „o lovitură dură”.

El a explicat plecarea prin relația cu liderul PLDM, Vlad Filat, despre care a spus că s-a răcit după ce Leancă a devenit premier în locul lui Filat în 2013.

Divergențele dintre cei doi au apărut în public anul trecut, manifestându-se inclusiv prin sprijinul acordat de Iurie Leancă în campania electorală din România candidatului la președinție al stângii, premierul Victor Ponta.

Leancă l-a sprijinit pe Ponta în ciuda opoziției lui Filat și solicitărilor din partea Partidului Popular European, de centru-dreapta, din care face parte și PLDM.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG