Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este Maria Focşa, de la ziarul raional „Câmpia Glodenilor”

„Patru combatanţi din raionul Glodeni şi-au dat viaţa în

timpul războiului din Afganistan. La Sturzovca şi la Iabloana plăci comemorative în amintirea pământenilor decedaţi au fost instalate anul trecut. Anul acesta, cu prilejul aniversării încheierii conflictului militar armat, au fost instalate plăci comemorative la Danu şi Cuhneşti. S-a tras foc de armă, au fost descoperite plăcile, au fost rostite cuvinte de omagiere, au fost şi mese de pomenire – aşa cum se procedează în cinstea eroilor.

În cadrul programului „Novateca” anul acesta 320 de

biblioteci din republică vor fi dotate cu 1200 de computere pentru a facilita accesul publicului la Internet şi resursele on-line. De asemenea, 400 de bibliotecari vor fi instruiţi. Printre raioanele beneficiare figurează şi raionul Glodeni.

Pe 16 februarie curent, în complexul eco-turistic „La

Fontal”, situat pe teritoriul satului Cobani, s-a produs un incendiu, în timpul căruia au avut de suferit construcţiile şi bunurile unei căsuţe de vacanţă. Cauza probabilă au fost defectele în construcţia sobei şi a coşului de fum.

Vinerea trecută comisia raională de sănătate publică

(preşedinte – dl Tudor Lupaşcu, vicepreşedinte al raionului) s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară. Necesitatea a fost faptul, că Republica Moldova a atins pragul epidemic după nivelul de îmbolnăviri prin gripă. Din informaţiile audiate toate serviciile medicale sunt gata de a ţine piept unei posibile epidemii în raion. Situaţia se monitorizează, zilnic se adună informaţii despre starea sănătăţii publice, dar situaţie de epidemie la Glodeni nu a fost declarată. Şedinţa a fost una de control şi prevenire a unei posibile epidemii. S-a atras atenţia, ca la activităţile de la instituţiile preşcolare să nu fie implicaţi părinţii.

Cocieri, Coşniţa, Doroţcaia, Varniţa, Rogi şi Dubăsari - sunt nişte denumiri de localităţi, care leagă firul amintirilor pentru transnistreni. Circa 300 de mii de bărbaţi ai Moldovei au trecut prin focul acelui conflict militar din 1992. Mulţi nu s-au mai întors la vatră. A decedat în lupte şi pământeanul nostru Vasile Zgîrcea. De Ziua memoriei la Glodeni a fost organizată o acţiune de comemorare, ce a finisat cu depuneri de flori.

În acea zi totul a fost deosebit. Copiii şi-au rugat taţii să le

acorde o zi. Şi au venit tăticii la grădiniţa din Hîjdieni, unde a domnit o lume de interese aparte, o zi de distracţii a picilor cu tăticii.

La Campionatul de sambo din Chişinău Lara Taşcu,

Limbenii Vechi, Glodeni, a ocupat locul III, iar Gheorghe Blănaru, acelaşi sat, Glodeni, a devenit campion la categoria 68 de kg şi a obţinut dreptul de a participa la Campionatul European la sambo din Serbia.

În detalii despre cele menţionate şi nu numai citiţi în „Câmpia Glodenilor”.”

XS
SM
MD
LG