Linkuri accesibilitate

Pledoarie la Chișinău în favoarea mișcării feministe

Zeci de persoane au participat la Marșul „Feminismul Te Iubește”, desfărșurat la Chișinău și organizat de Grupul de Iniţiative Feministe din Moldova.

Zeci de persoane au participat la Marșul „Feminismul Te Iubește”. La Chișinău are loc pentru prima dată o astfel de acțiune. Scopul marşului a fost de a informa lumea ce este feminismul şi care sunt aspiraţiile sale, de a combate, astfel, stereotipurile negative create în jurul acestui cuvânt, precum şi prejudecăţile atribuite persoanelor care se identifică ca, feminişti şi feministe.

Marşul „Feminismul Te Iubeşte” este organizat de Grupul de Iniţiative Feministe din Moldova. Acest grup este format din persoane care activează în diverse domenii profesionale, însă care se identifică ca feminişti şi feministe sau susţin asigurarea egalităţii de șanse între femei și bărbați și combaterea stereotipurilor de gen, fără a-şi atribui o identificare ca atare. Grupul funcţionează în bază de voluntariat şi se doreşte a fi o mişcare civică interesată de avansarea abordării feministe faţă de egalitatea de gen şi drepturile femeilor.

XS
SM
MD
LG