Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău va fi prezentat un raport privind competitivitatea industriei şi serviciilor din sectorul tehnologiei informaţiei din Republica Moldova. Studiul identifică părţile tari şi vulnerabilitățile industriei IT din Moldova. La eveniment urmează să participe ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicațiilor, Pavel Filip, reprezentanţi ai Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, ai Asociației Companiilor din domeniul IT din Moldova.

Primăria capitalei organizează Gala laureaților concursului municipal Pedagogul anului 2015.

Oficiul Naţiunilor Unite la Chişinău va lansa, în premieră, un studiu în problema drepturilor copiilor cu maladia spina bifida în Republica Moldova.

Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională şi mediu organizează, la Soroca, audieri publice pe tema construcţiei unui pod peste Nistru, în contextul dezvoltării regionale a Republicii Moldova.

Din actualitatea internațională:

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, începe o vizită de două zile în Turkmenistan, la invitaţia omologului său Gurbangulî Berdîmuhamedov. Preşedintele iranian va fi însoţit la Aşhabad de mai mulţi miniştri care vor semna mai multe înţelegeri menite să strângă relaţiile politice, economice şi culturale dintre cele două ţări.

La Bruxelles se reuneşte consiliul miniştrilor de finanţe şi economie din ţările Uniunii Europene.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG