Linkuri accesibilitate

Moldova dorește să-și modernizeze sistemul național de securitate și apărare


Astăzi la Bruxelles

Întrevederile de la Bruxelles ale premierului Chiril Gaburici.

Aflat la Bruxelles în fruntea unei delegații guvernamentale, premierul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu secretarul-general NATO, Jens Stoltenberg. Premierul a declarat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită planului individual de acțiuni Moldova-NATO și a precizat că R. Moldova este interesată în acest moment mai ales de reformarea și modernizarea sistemului național de securitate și apărăre, în conformitate „cu actualul context de securitate”.

Cu o referire tot la contextul actual de securitate, premierul Gaburici a mai spus: „suntem, în special, interesați de o colaborare cu NATO privind securitatea cibernetică, combaterea terorismului, neproliferarea armelor de distrugere în masă”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, pe de altă parte, că „toate țările din Alianță sprijină suveranitatea, independența, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectă statutul de suveranitate din Constituția Moldovei”.

În cadrul întrevederii de la Bruxelles, Stoltenberg a promis, de asemenea, sprijinul NATO pentru reformele preconizate de guvernul de la Chișinău.

Jens Stoltenberg a precizat că în acest moment este examinată o nouă inițiativă de cooperare în domeniul defensiv, menită să ajute Moldova să-și modernizeze apărarea și securitatea.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG