Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul”


Invitatul serii este Ion Surdu, redactor-şef la cotidianul Adevărul Moldova.

„Fac ce vor cu banii noștri. Asta titrează ziarul Adevărul Moldova în ediția de mâine. Ne referim la decizia Parlamentului de a audia cu ușile închise raportul comisiei parlamentare cu privire la criza economică și a situației de la Banca de Economii. Deși e vorba despre dispariția unui miliard de dolari din conturile acestei bănci, iar o companie străină a fost plătită pentru a investiga aceste fraude, parlamentarii au considerat că oamenii nu trebuie să afle rezultatele anchetei, ceea ce ne face să-i suspectăm de lipsă de transparență.

Tot mâine, scriem despre intenția companiei Moldova Gaz de a majora tariful pentru gazele naturale pentru consumatorii finali. În cadrul unor consultări publice, aceștia au propus un tarif mai mare cu aproape 50 la sută, argumentând prin devalorizarea valutei naționale. Economiștii spun că majorarea tarifelor va avea consecințe grave, iar populația va fi cea mai afectată.

Abordăm și tema migrației. Potrivit unui raport al Biroului Național de Statistică, pe parcursul anului trecut 35,8 mii de persoane şi-au schimbat locul de trai în interiorul ţării, iar alți 2.374 de cetățeni au plecat pentru a se stabili cu domiciliul permanent în străinătate.

Anul 2014 a fost unul crucial pentru Republicii Moldova și în ceea ce privește relația cu Uniunea Europeană. Aceasta a atins un nou nivel calitativ în urma semnării Acordului de Asocierea și a liberalizării regimului de vize în spațiul Schengen, dar guvernul mai are multe de făcut. În pagina 5 găsiți o sinteză a concluziilor la care au ajuns experții Asociației pentru Democrație Participativă și ai Expert-Grup care au monitorizat evoluțiile țării noastre din anul trecut în domeniul integrării europene.

Tot în ediția de mâine, citiți un reportaj de la Gala UNITEM. În cadrul ceremoniei au fost acordate premii pentru activitatea oamenilor de teatru la categorii precum cel mai bun rol masculin și feminin, cea mai bună lucrare regizorală și cele mai bune spectacole pentru copii. Dar nu a fost dată uitării nici munca celor din spatele cortinei.”

XS
SM
MD
LG