Linkuri accesibilitate

Un selfie pentru nimeni și nimic


Selfie e o manie furioasă și nu iartă.

Într-un fel, selfie, fenomenul universal care înebunește o lume întreagă, își descrie singur problema. Selfie vine de la self, pe englezește „sine”. Dar selfie poate fi înțeles și ca egoism, dragoste și importanță de sine.

Cuvîntul a apărut odată cu moda fotografiilor făcute de o persoană care folosește mobilul pentru a se poza pe sine însăși. Unde? Oriunde! Selfie e o manie furioasă și nu iartă. Oamenii se pozează zîmbind lîngă politicieni și monumente, în restaurante, la toaletă, pe cal sau pe schele, sub apă și la beție.

Recent, doi pompieri ruși s-au pozat feriți și prostește la maginea unui incendiu în care au murit 17 oameni. Selfie a scăpat de sub control pentru că oamenii au cedat. Tehnologia a făcut posibilă imaginea capturată instantaneu și fără efort.

Acest nou dar democratic al tehnologiei a generat ideea stupidă a celebrității de împrumut. Oricine se poate asocia unei persoane cunoscute sau unui eveniment deosebit, așzîndu-se între camera foto și țintă. Rezultatul e o adeverință stupidă de celebritate. O fotografie prin care autorul spune, de fapt, fără să-și mai dea seama: exist pentru că am fost aici și am stat lîngă cutare - altfel nu valorez nimic și sînt un nimeni.

Previous Next

XS
SM
MD
LG