Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Studentie.md


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata serii este Zinaida Lupaşcu.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației, utile studenților, absolvenților de licee şi facultate.

Vestea numărul unul este rezultatul procesului de evaluare a programelor de licență din domeniul Drept. În urma raportului unei agenții române, selectate prin concurs, Ministerul Educației va propune Guvernului acreditarea programelor de studii superioare de licență, în cadrul a 13 instituții din cele 17. Patru universități private au picat evaluarea, iar studenții acestora vor fi repartizați la programe similare în alte instituții de învățământ superior către începutul anului viitor de studii.

În context că unele instituții de învățământ superior au anulat de curând examenul de licență, teza e cea care necesită elaborare și atitudine mai serioasă. Așa cum scrierea unei lucrări de licenţă, de master sau de doctorat este o muncă titanică, venim cu instrucțiuni - cum să scrii în mod eficient o lucrare mai lungă de 5 pagini? Vă garantăm că poate fi și interesant, dacă luați procesul ca pe o mutare dintr-o locuință – în alta.

Se poate întâmpla, însă, să găsiți utilă mutarea dintr-o țară în alta, cel puțin în scopuri academice. Și atunci selectați din ofertele de burse și stagii peste hotare: 5 burse de studii superioare în Bulgaria, alte câteva burse în Estonia şi studii diplomatice (gratuite, dar fără burse) în Rusia.

Ca să-ți pară mai interesantă viața studențească, găsești la această rubrică – o bursă de cercetare pentru scriitori, posibilitatea de a învăța limba arabă în Qatar, dar și o invitație în Austria, la Forumul Tinerilor.

Și pentru că vine BAC-ul, avem știri care avertizează că persoanele care vor publica testele, riscă amenzi și sancțiuni. În schimb candidații care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine, vor lua un 10 din oficiu.

Pentru că elevii informați nu se gândesc cu groază la BAC, îi îndemnăm să se delecteze cu participarea la concursul republican ”Europa la noi acasă”. Tot ce trebuie să faci, dacă ești în clasa a 11 sau a 12-a, e să scrii un eseu.

În rest, multă altă informație bună și utilă, dar și poze de nota 10 pe studenție.md și pagina cu același nume pe Facebook.”

XS
SM
MD
LG