Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

La Chişinău, liderii Confederaţiei Naţionale a Patronatelor susţin o conferinţa de presă cu tema: „Încălcarea procedurilor de adoptare a bugetelor”. Săptămâna trecută, guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat şi pe cele de asigurări sociale şi în medicină.

Agenţia de Presă IPN şi Radio Moldova anunţă dezbateri publice cu tema: „Panglica „Sfântului Gheorghe”, cea care uneşte şi dezbină: motive şi soluţii”.

Din actualitatea internaţională:

În Pakistan, Parlamentul va examina posibilitatea ca Islamabadul să se alăture campaniei militare conduse de Arabia Saudită în Yemen împotriva rebelilor şiiţi pro-iranieni cunoscuţi şi ca „houti”, care l-au forţat pe preşedintele yemenit să fugă din ţară.

La Moscova, îşi începe vizita de trei zile ministrul de externe al Chinei. Wang Yi urmează, după cum s-a anunţat, să pregătească vizita în capitala rusă a preşedintelui Chinei, Xi Jinping. Liderul chinez este aşteptat să participe la ceremoniile de la Moscova din 9 mai, marcând 70 de ani de la victoria în cel de al Doilea Război Mondial.

Tot la Moscova ar urma să aibă loc o nouă rundă de discuţii între reprezentanţii părţilor rivale în conflictul din Siria. La prima rundă nu au participat principalele grupuri de opoziţie sprijinite de Occident, însă Washingtonul a declarat între timp că o tranziţie spre pace în Siria trebuie negociată cu Damascul.

Premierul rus Dmitri Medvedev începe astăzi un turneu de patru zile în Vietnam şi Thailanda, unde se aşteaptă să semneze mai multe acorduri de cooperare ce ţin de domeniul energetic, agricultură, transport şi infrastructură.

XS
SM
MD
LG