Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau, primarul general, liberalul Dorin Chirtoacă, are anunţata o intrevedere cu ambasadorul Statelor Unite, James Pettit.

Continua Zilele Austriei in Moldova.

La Chișinău urmează să fie date publicității rezultatele unei anchete efectuate la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

Comisia Electorala Centrala are prevazuta o noua şedinta despre organizarea alegerilor locale din 14 iunie.

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, se afla la Sankt Petersburg, in Rusia, unde participa la sedinta Consiliului Adunarii Interparlamentare a Comunitatii Statelor Independente.

Vicepremierul pentru integrare Victor Osipov este la Kiev, unde va discuta cu oficialități de la Ministerul ucrainean de externe, de la Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare, Rada Supremă, președinție, şi cu reprezentanţi ai comunităţii de experţi din Ucraina. Pe agenda se afla si problematica transnistreana.

Comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătatii Johanes Hahn este la Minsk si are pe agenda intrevederi cu presedintele Lukashenka, dar si cu reprezentanti ai opozitiei democrate. Este pentru prima data in ultimii cinci ani cind un inalt funcţionar al Bruxelles-ului se afla la Minsk. Uniunea Europeana are in funcţioune un set de sancţiuni impotriva autorităţilor din Belarus, iar presedintele Lukashenka, impreuna cu alti 200 de inalti oficiali au interdictie de intrare in spatiul comunitar.

În atentia lumii se află în continuare situatia din Ucraina, unde ieri un jurnalist pro rus, Oleș Buzina, a fost ucis si unde s-a anunţat o investigatie asupra cazului.

La nivelul comunitatilor de experti si ai presei internationale, ziarele vor analiza si vor publica reactii la declaratiile facute ieri la Moscova de presedintele Rusiei Vladimir Putin…

Altfel, astazi, potrivit Naţiunilor Unite ar trebui sa fie o zi a tăcerii….

Previous Next

XS
SM
MD
LG