Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „SP” din Bălți


Invitatul din această seară este redactorul-șef Ruslan Mihalevschi.

Materialul principal care apare în ediţia de astăzi a ziarului este un reportaj despre starea spaţiilor de joacă pentru copii, din Municipiul Bălţi. Reporterul Victoria Voronţova, împreună cu alţi colegi a vizitat mai multe locuri de joacă din parcuri şi cartiere locative şi a analizat starea lor. Dintre cele vizitate a găsit numai un loc care este sută la sută amenajat şi sigur pentru micii bălţeni.

Un alt material din ziar este realizat de reporterul Sergiu Pascari care a vizitat de Paştele Blajinilor cimitirul principal din Bălţi. Aflăm din acest reportaj că în ultimul timp gropile pentru morminte apar chiar în mijlocul drumurilor de pe teritoriul cimitirelor, din cauză că numai sunt locuri şi teritoriul este neîncăpător. Autorul povesteşte cum lucrează cerşetorii, cum vizitatorii cimitirelor sunt nevoiţi să stea în cozi lângă veceuri şi cum lângă morminte apare un cimitir de câini şi pisici.

Ziarul „SP” scrie că poliţia din Bălţi anunţă o recompensă de 5 mii de lei pentru cei care vor oferi ajutor în cazul unui jaf de la o benzinărie din Bălţi. Incidentul a avut loc pe data de 3 aprilie şi suspecţii nu au fost încă găsiţi.

Un alt subiect abordat de „SP” este protestul fermierilor. Reporterul Maxim Comisarov a aflat unde şi cum protestează producătorii agricoli din Municipiul Bălţi.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG