Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova se sărbătorește Ziua Drapelului, o sărbătoare instituită în urmă cu cinci ani.

În dimineața zilei, Premierul Chiril Gaburici, împreună cu miniștrii, va participa la manifestațiile de la Ministerul Apărării, apoi va asista la ședința solemnă a Parlamentului cu genericul „Tricolorul la cei 25 de ani”. La eveniment vor fi prezenți Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, miniștri, diplomați, deputați din primul Parlament, reprezentanți ai autorităților publice centrale.

Ministrul de externe Natalia Gherman și șeful delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, vor ține în capitală o conferință de presă comună pentru a marca împlinirea unui an de la eliminarea vizelor europene.

Asociațiile de fermieri vor face declarații despre un nou protest pe care-l plănuiesc.

Din agenda internațională: cancelarul german Angela Merkel vizitează Varșovia.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și șefa politicii externe europene Frederica Mogherini, merg la Kiev, la summitul UE-Ucraina.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG