Linkuri accesibilitate

Alte alegeri, aceleaşi aşteptări


Alegerile sînt un frumos exerciţiu democratic, dar cum să alegi atunci cînd corupţia şi hoţia fac ravagii şi nimeni nu le poate opri?

Şi din nou se apropie alegerile, stimaţi ascultători. Vin vertiginos alegerile primarului capitalei. Vocile partidelor cu candidaţi la înalta funcţie se aud deja bine. Iar peste puţin timp vor răsuna răspicat promisiuni şi deziderate.

Din punctul meu de vedere, aceste noi alegeri ni se potrivesc acum ca nuca-n perete. Rămîn învăluite în mister o sumedenie de mişmaşuri şi bizarerii: Pădurea Domnească, Cazul Vicol, cazul vameşilor arestaţi, dispariţia unor sume mari din băncile autohtone… În loc să dezlegăm misterul, să aflăm cine sînt vinovaţii şi să-i pedepsim, noi ne pregătim de alte alegeri. Înţeleg că alegerile sînt un frumos exerciţiu democratic, dar cum să alegi atunci cînd corupţia şi hoţia fac ravagii şi nimeni nu le poate opri? Iese că cei care sînt cu musca pe căciulă pot participa şi ei nestingheriţi în competiţie şi chiar să învingă!

Alte alegeri, aceleaşi aşteptări. Căci ce aşteptări, de pildă, poate avea un cetăţean după recentul caz cu băncile? În ţara asta s-a tot ales ani de zile, iar corupţia a rămas la ea acasă. Nici un fel de alegeri n-o pot curma!

Şi mai e ceva. În Chişinău, mai mereu alegerile locale au un iz geopolitic. În loc să fie o competiţie între gospodari, avem de-a face mai întotdeauna cu o luptă între Vest şi Est. Şi acum se pare va fi la fel. De aceea, nici nu e de mirare că oraşul are o mulţime de probleme endemice. Aşadar, vin din nou alegerile! Bucuraţi-vă din tot sufletul, stimaţi ascultători!

XS
SM
MD
LG