Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, agenda zilei va fi probabil dominata de ceea ce ar dori sa spuna omul de afaceri Ilan Shor despre raportul Kroll, publicat luni noaptea de presedintele Parlamentului. Dupa reactiile „la cald” de marți, astăzi se aşteapta o declaratie a lui Shor, dupa ce va fi studiat datele din raport. Sunt de asteptat reactii si din partea partidelor politice si din partea expertilor, dupa citirea celor peste 80 de pagini ale raportului.

Biroul permanent al Parlamentului se întruneste la Chișinău.

Partidul politic „Miscarea populara anti-mafie” are anuntata o conferinta de presa intitulata „Plahotniuc si Filat pregatesc acţiuni subversive impotriva revoltei populare”.

Curtea de Conturi organizeaza o masa rotunda pe tema conlucrarii cu Parlamentul.

Banca Naţionala a Moldovei a anunţat si ea o masa rotunda cu genericul „Securitatea plaţilor fara numerar”…

Premierul Chiril Gaburici are anuntata o vizita la Kiev, unde se va intilni cu omologul său Arseni Iaţeniuk si cu presedintele Petro Poroşenko.

Pe plan internaţional, la Minsk are loc o noua intilnire a grupului de contact pentru Ucraina, dupa cum a anunţat unul din liderii separatistilor pro-rusi Denis Puşilin. Din acest grup fac parte reprezentantii OSCE, ai Rusiei si Ucrainei.

In ultimul timp, Ucraina a anuntat o înteţire a acţiunilor la granitele sale cu Rusia si a continuat sa aduca dovezi ale incalcarii intelegerilor de la Minsk din februarie, care au dus la un acord de încetare a focului deseori incalcat.

Cu o zi în urmă, seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeana ca păstrează „tăcere” față de incalcarile acordului de incetare a focului venite dinspre trupele guvernului ucrainean. „Bruxelles-ul si alte capitale ale Uniunii Europene au senzatia ca numai Rusia ar trebui sa respecte acordurile de incetare a focului de la Minsk”, a spus Lavrov dupa convorbiri cu omologul sau austriac Sebastian Kurz. OSCE a anuntat saptamina trecuta ca ambele parti au incalcat acordul de incetare a focului de peste 20 de ori.

La Bruxelles incepe astazi un summit de afaceri al Uniunii Europene. Reuniunea se va termina miine.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG