Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Făclia”


Invitatul serii este Tudor Rusu, redactorul-șef al săptămînalului.

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova, cu sute de mii de membri care au activat în toate domeniile e condusă de doi pedagogi, Victor Leancă şi Virgil Mândâcanu. La mitingul platformei „Demnitate şi Adevăr” ei au insistat ca în rezoluţia mitingului să fie inclus şi un punct ce prevede achitarea dividendelor pentru bonurile patrimoniale. Tema este atât de importantă încât Făclia a plasat-o pe pagina întâi.

Declaraţia de presă de ieri a ministrei educaţiei Maia Sandu a bulversat corpul directorial din educaţie. Ministrul educaţiei acuză directorii că profită de campania alegerilor în administraţia publică locală pentru a compromite iniţiativa Ministerului de a-i realege în funcţii pe toţi directorii de şcoli şi adjuncţii lor. Maia Sandu vrea să-i tragă la răspundere penală pe unii conducători din veriga medie a educaţiei pentru sabotaj. Însă pe manageri îi îngrijorează faptul că fără directori şi adjuncţi nu va avea cine pregăti şcolile pentru anul de studii 2015-2016.

Pe 15 mai 2013, Ion Druţă a lansat în Făclia iniţiativa construirii unei fântâni a profesorului lângă compoziţia monumentală „Lumânarea recunoştinţei” de la Soroca. Mijloacele necesare au fost colectate de săptămânalul Făclia, precum şi de Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei. .

[transcriere Tamara Grejdeanu]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG