Linkuri accesibilitate

Barcelona fără rival


Lionel Messi în acțiune (Reuters/Kai Pfaffenbach)
Lionel Messi în acțiune (Reuters/Kai Pfaffenbach)

Un spectacol excepțional în semifinalele Ligii Campionilor.

Meciurile din semifinalele Ligii Campionilor au început cu un spectacol excepțional la Torino. Real Madrid și Juventus au jucat cu poftă un fotbal deschis și inteligent. Juventus a fost remarcabilă. Outsider clar, Juventus a reușit să își folosească mijloacele limitate în cel mai eficient mod cu putință. Era de așteptat ca Real să atace și Juventus și-a retras toți jucătorii în linii defensive succesive, dar foarte mobile și gata de contre. Antrenorul Allegri a folosit ce era mai bun din betonul italian dar a a refuzat un joc închis.

Primele 25 de minute au fost dominate clar de Juventus. Real a fost pusă în situația de a centra aproape la întîmplare și a fost suprinsă pe contre foarte penetrante. Morata, fost jucător al Realului pînă acum un an, a deschis scorul după un șut al lui Tevez prost respins. Real a revenit și Juventus a făcut singura greșeală de marcaj a serii. Ronaldo a sprintat și a apărut singur pentru a relua din trei metri o minge excelent pusă de Rodriguez. Real a ratat incredibil golul decisiv, după ce Hernandez a trimis din doi metri cu capul în transversală.

Meciul a continuat cu acțiuni cursive dintr-un careu în altul. Real a fost complet depășită de o contră prelungită și rapidă, Tevez a fost faultat și tot el a înscris din penalty. Juventus a ratat desprinderea în penultimul minut de joc, la o pasă perfectă a lui Pirlo, pe care Marchisio a trimis-o incredibil în brațele lui Casillas. Săptămîna viitoare în retur, Real pornește, iar, favorită. Juventus e, însă, mai relaxată, după ce a demonstrat că poate bate Realul și va fi greu de scos din joc la Madrid.

A doua semifinală va intra în istorie. Barcelona și Bayern au făcut un meci neobișnuit, de la un cap la altul. Prima repriză a fost dominată teritorial de Barcelona, dar golul n-a venit. Neuer a avut două intervenții uluitoare și la pauză a fost 0-0. În repriza a doua, Bayern a început surprinzător de bine și a controlat timp de aproape 30 de minute jocul. Barcelona părea să fi pierdut inițiativa și chiar încrederea în propria capacitate.

Ultimele 13 minute de joc au fost incredibile. Messi, pînă atunci autorul cîtorva execuții formidabile, a intrat în joc și a decis tot. În minutul 77, după două druiblinguri scurte în colțul carelului, Messi a șutat perfect pe jos la rădăcina barei și a deschis scorul. După doar trei minute, aflat iar la limita careului, Messi a trecut cu o mișcare paralizantă de Boateng și a lobat peste Neuer cu o mișcare abia schițată. A fost unul din cele mai frumoase goluri ale ultimilor ani. Bayern s-a aruncat în atac în speranța golului în deplasare. În ultimul minut de joc, o contră de cursă lungă, lansată de Messi, l-a lăsat singur pe Neymar, care a înscris simplu pe lîngă Neuer. În 13 minute irepetabile, Messi a scos Bayern din joc și, aproape sigur, din Liga Campionilor.

E greu de crezut că Bayern mai poate face ceva în retur. Finala de la Berlin ar putea repeta El Clasico, dacă Real Madrid va fi prea mult pentru Juventus.

XS
SM
MD
LG