Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Curtea Constituțională va examina sesizarea privind încetarea activității directorilor din învățămîntul public, care au lucrați peste cinci ani de la numirea în funcție.

Grupul de iniţiativă civică invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Lansarea proiectului Test electoral – alegerile locale generale”.

Austrian Economics Center organizează în colaborare cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate evenimentul intitulat „Free Market Roadshow”. La eveniment vor participa economiști și jurnaliști de marcă din Europa și SUA.

La Bruxelles se reunesc miniștri de finanțe din țările euro pentru a discuta situația din regiune în baza prognozelor pentru primele trei luni ale anului. Grecia va fi din nou subiect de negocieri.

Două evenimente culturale anunțate: marți 12 mai, la Chișinău începe Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf”.

Mirecuri 13 mai se deschide Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG