Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata serii este Doina Stimpovschii.

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova, editorialistul George Damian se referă la ultimele declarații ale lui Vladimir Putin, referitoare la o temă mai puțin actuală: Pactul Hitler-Stalin, denumit greșit Pactul Ribbentrop-Molotov. Potrivit lui Putin, „acest pact avea sens din punct de vedere al garanțiilor de securitate pentru Uniunea Sovietică”. Declarația a fost făcută la conferința de presă ținută împreună cu Angela Merkel la Moscova.

Referința lui Putin la Pactul Hitler-Stalin din 1939 de față cu Angela Merkel pare că ar constitui o invitație la o repetare a înțelegerii ruso-germane (invitație respinsă scurt de cancelarul german în fața camerelor de luat vederi). Cert rămâne un singur lucru: Putin vrea o înțelegere cu un „șef” al Europei (ceea ce nu prea există), vrea să discute în termenii simpli ai acordului de la Ialta, să tragă niște linii pe o hartă și să își asigure granițele imperiale. Doar că lumea s-a schimbat foarte mult de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de înțelegeri nu mai funcționează, oricât și le-ar dori Rusia, menționează George Damian.

Tot mâine, când începe Festivalul de film documentar Cronograf, Adevărul Moldova publică o cronică a unei producții locale. Este vorba despre filmul-investigație despre viața artistei Marica Bălan „La Hanul Morții”. Jurnalistul Pavel Păduraru ne vorbește despre procesul de realizare al acestei producții și ne spune cum a reușit ca, după discuții interminabile, să capete încrederea Maricăi Bălan.

În numărul de mâine aflăm de ce tinerii din Republica Moldova preferă să descarce zilnic de pe internet produse nelicențiate, deși cunosc sensurile cuvintelor „plagiat” și „piraterie”. Datele sunt luate din raportul de activitate al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) pentru anul 2014.

Mai multe vă lăsăm să citiți mâine în ziarul Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG