Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, candidati de la diferite partide isi anunta programele electorale, pentru alegerile locale din 14 iunie. Astazi va fi rîndul candidatului comunistilor, Vasili Chirtoca, si al celui al Partidului Popular, Mihai Cîrlig.

La Ministerul sanatatii are loc o conferinta de presa despre HIV/SIDA.

Ministerul educatiei lanseaza proiectul „Smart Classroom/ Clasa inteligenta”

La Chișinău se deschide Festivalul International de Film Documentar „Cronograf”. Este a 12-a editie a festivalului.

O agenda importanta astăzi pe plan international.

Secretarul de stat american John Kerry se intilneste la Soci cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si cu omologul său, Serghei Lavrov. Pe agenda va figura cu siguranta situatia din Ucraina, unde numarul victimelor din razboiul dintre separatistii pro-rusi si forţele guvernamentale este in crestere. Alte subiecte la fel de importante de pe agenda sunt situatia din Siria si din Iran.

Citeva evenimente la Bruxelles: Consiliul Economic si Financiar, iar în Parlamentul European se va discuta despre Azerbaijan si drepturile omului.

La Centrul politic European se va discuta despre stadiul actual al implementarii acordului între Kosovo si Serbia.

La Vienna se reiau negocierile la nivel de experti in legatura cu programul nuclear iranian, urmind ca factorii politici sa se intilneasca peste trei zile.

În lume este aniversată Ziua Surorii Medicale… un personaj extrem de important în orice act medical…

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG