Linkuri accesibilitate

„Dreptate pentru unire”: marș unionist în centrul Chișinăului


Participanții susțin unirea cu România pentru că în opinia lor asta e soluția la problemele moldovenilor.

Membri si sustinatori ai mai multor organizatii unioniste s-au adunat in Piata Marii Adunari Naţionale de la Chisinau pentru a comemora 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus.

La aceasta ora, dupa o serie de cântece patriotice se aud discursurile participantilor. Mesajul central al acestora fiind „dreptate pentru unire".

Participanţii la mars vor cere unirea cu Romania, acest lucru fiind, in opinia lor, solutia pentru problemele cu care se confrunta cetătenii Republicii Moldova.

Unul din organizatori mi-a spus ca doar tinerii din Cahul nu au reuşit sa ajunga la Chisinau, intrucit soferii au refuzat sa ii aduca la marş.

Participantii vor marşalui spre mai multe ambasade acreditate la Chisinau, cea a Federaţiei Ruse si a României.

Pe linga mesajele unioniste, mi-au spus organizatorii, in discursurile participantilor se vor auzi si critici la adresa guvernarii, mai ales dupa incidentul din aceasta saptamână, când unul din activiștii unionişti, cetateanul român George Simion a fost expulzat şi are interdictie de a intra in Republica Moldova pentru o perioada de 5 ani.

La aceasta ora organizatorii aduna participantii in Piata Marii Adunari Naţionale, poliţia este in preajma, iar participanti continua sa vina la miting.

Sînt tineri, sînt studenti, elevi, dar si pensionari, adica oameni de toate virstele.

Potrivit organizatorilor pina acum au sosit cam 4000 de particpanti, și contina sa vina.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG