Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


In Moldova, Comisia juridica, numiri si imunitati, organizeaza in aceasta dimineata audieri publice in legatura cu proiectul de lege legat de organizarea Procuraturii.

Membri ai Miscarii Consolidarii Civice, o organizatie fondata de veterani ai razboiului din 1992, vor vorbi presei despre cum vad ei actuala situatie din Moldova.

Centru de investigatii sociologice si marketing CDS AXA va prezenta un nou nou sondaj socio-politic.

Presedintele Moldovei, Nicolae Timofti, se afla de luni la Tirana, unde participa la summitul şefilor de state si de guverne al procesului de cooperare in Europa de Sud Est.

La Bruxelles, la Centrul Pentru Politici Europene, un grup de experti vor discuta despre Moldova dupa summitul de la Riga. Vor lua cuvintul Petras Austrevicius, membru al Parlamentului European din grupul Aliantei Liberalilor şi Democratilor, ambasadorul Moldovei la Uniunea Europeana, Eugen Caras, expertii Cristian Ghinea de la Bucuresti, Nicu Popescu, de la Paris, si Paul Ivan.

Tot la Bruxelles are loc Consiliul de Relatii Externe, pe agenda caruia se afla chestiuni legate de combaterea saraciei si probleme de gen.

Comisarul Uniunii pentru Extindere si politica Vecinătatii, Johanes Hahn, se intilneste cu reprezentanti ai Balcanilor de vest.

Reprezentanti ai ţărilor din organizatia economico BRICS - Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud - se vor intilni astazi la Moscova pentru a discuta chestiuni de securitate.

In Iran incepe procesul impotriva jurnalistului american Jason Rezaian, de la Washington Post.

Georgia îsi sărbatoreşte astazi independenta.

XS
SM
MD
LG