Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Premierul moldovean Chiril Gaburici începe o vizită de două zile în Kazahstan, unde se va întâlni, în marginea unei reuniuni a CSI, cu omologul său rus Dmitri Medvedev.

La Chișinău, ministra Educației Maia Sandu lansează o campanie pentru combaterea violenței sexuale asupra copiilor.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă și omoloaga ei din Chișinău organizează un Târgul al locurilor de muncă pentru Tineret.

Premierul britanic David Cameron călătorește la Paris unde se va întâlni cu președintele francez Francois Hollande, în debutul unui turneu european în care va lua în discuție cu lideri europeni situația Marii Britani în Uniunea Europeană.

La Kiev are loc a opta ediție a unui Forum de Securitate. Printre vorbitori: președintele ucrainean Petro Poroșenko, secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite și alții.

Miniștrii de finanțe din G7, grupul celor mai bogate democrații, încep astăzi partea oficială a unei reuniuni în Germania pentru a lua în discuție căi de consolidare a economiei globale.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG