Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul moldovean Chiril Gaburici se află pentru a doua zi în Kazahstan, la o reuniune a CSI, unde urma să se întâlnească, în premieră cu omologul său rus Dmitri Medvedev.

Are loc ședința Parlamentului, care urmează să continue dezbaterile începute ieri despre adoptarea unei legi noi a Procuraturii.

Comisia Electorală Centrală se întrunește într-o ședință în pregătirile de alegerile locale din 14 iunie.

Chișinăul găzduiește o reuniune a miniștrilor economiei din țările membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre.

În școlile primare și secundare are loc careul solemn de „Ultimul sunet” la încheierea anului școlar.

La Berlin, cancelara Germaniei, Angela Merkel, se întâlnește cu premierul britanic David Cameron. Acesta se află într-un turneu cu scopul să convingă alți lideri europeni să accepte o reformă care ar oferi Marii Britani mai multă libertate de decizie în Uniunea Europeană.

La Kiev, se află în vizită ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier.

La Zurich are loc un congres al FIFA, care urmează să aleagă un nou președintele. Congresul are loc în ciuda unor anchete de corupție și arestări în rândurile oficialilor FIFA produse miercuri, dar care nu-l implică oficial pe candidatul principal, Sepp Blatter, aflat la conducerea FIFA din 1998.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG