Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Mednews


Invitata rubricii este Lilia Onea, directoarea agenției.

, i de presă Mednews:

În Moldova avem cărbune medicinal autohton! La noi acasă funcționează prima fabrică de cărbune activat, produs medicinal pe larg utilizat și în alimentația publică. Inițiatorii proiectului au elaborat tehnologia de producere a cărbunilor activi din materie locală – lemn, coji de nuci, sâmburi de piersici, prune, caise. Reporterii MedNews au discutat cu inițiatorii proiectului despre tehnologiile și invențiile autohtone care stau la baza producerii unui medicament eficient în detoxifierea organismului uman.

În vacanță, părinții își alintă copii cu îngheațată, apă garbogazoasă, înghețată și vată. Cât de utile sunt organismului în creștere aceste „dezmierdări” părintești explică cititorilor MedNews, Luminița Suveică, nutriționistul și mediul-șef sanitar al Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Schimbări în organigrama Ministerului Sănătății, instituția care elaborează politicile în sănătate mai are un ministru adjunct. Este vorba despre Directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Andrei Uncuță, care a fost propus în acest funcție la ședința de miercuri a Guvernului. Nu este încă clar dacă acesta va fi al treilea ministru adjunct al sănătății ori îl va înlocui pe actualul Octavian Grama în cazul în care va pleca în Parlament.

Citiți mâine pe MedNews un interviu curios cu psihoterapeutul Grigore Garaz și aflați ce trebuie să faceți dacă aveți tendința să vă roadeți unghiile, să vă dregeți vocea, să clipiți des din ochi ori să folosiți cuvinte obscene. O parte din aceste ticuri se vindecă, cum, aflați într-un interviu marca MedNews.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG