Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Prim-ministrul Chiril Gaburici va prezenta începând cu ora 10, Raportul de activitate al Guvernului pentru primele 100 de zile.

Președintele Nicolae Timofti va înmâna astăzi drapelul Republicii Moldova echipei olimpice care va participa la prima ediție a Jocurilor sportive Europene, programate să se desfășoare în capitala Azerbaidjanului, Baku, în perioada 12-18 iunie a.c..

Tot în capitală are programată o conferință de presă liderul PCRM Vladimir Voronin, care a criticat dur în ultima vreme ceea ce consideră a fi apropierea prea mare a Moldovei de NATO.

Iar Consiliul de Observatori de la „Teleradio-Moldova” se întruneşte în şedinţă pentru alegerea preşedintelui companiei.

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters: La Washington directoarea FMI Christine Lagarde ține o conferință de presă pe tema evoluției economiei Statelor Unite.

La București premierul român Victor Ponta și guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, vor ține discursuri la o conferință pe tema investițiilor în Europa de sud-est.

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, vizitează Rusia pentru a participa la conferința Organizației pentru Cooperare Șanhai.

În Hong Kong zeci de mii de persoane sunt așteptate să aprindă lumânări cu ocazia celei de-a 26-a aniversări a înăbușirii protestelor studențești din piața Tien An Men din Beijing.

Hotnews.ro anunță că Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, vine in vizita la Bucuresti, unde se va intalni joi cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG