Linkuri accesibilitate

Fostul preşedinte George W. Bush e mai popular decât Barack Obama în sondaje


Preşedintele Barack Obama îl aplaudă pe ex-preşedintele George W. Bush, la ceremonia de deschidere ce centrului prezidenţial George W. Bush la Dallas, 25 aprilie 2013

Corespondenţa zilei de la Washington.

Un sondaj de opinie arata ca majoritatea americanilor are o impresie mai buna despre fostul presedinte George W Bush decit despre actualul sef al executivului American, Barack Obama. Ce alte date mai da la iveala sondajul?

Sondajul CNN/ORC arata ca 52% dintre americani au o opinie favorabila despre fostul presedinte al Statelor Unite, George W. Bush, in timp ce 43% au o impresie nefavorabila, aceasta fiind prima data, in interval de un deceniu, cind Bush este agreat de peste jumatate din populatie.

La fel ca si Bush, Obama si-a vazut popularitatea in scadere, in timpul celui de-al doilea mandat. In cel mai recent sondaj opinia publica este impartita in legatura cu presedintele Obama, 49 la 49%.

Cind Bush a parasit Casa Alba in 2009, doar 33% dintre americani aveau o parere favorabila despre el.

Intre presedintii in viata, atit George W. Bush cit si Obama sint devansati de Jimmy Carter, 56%, primul presedinte Bush, 64% si Bill Clinton, 64%.

Cursa Bush-Clinton mai are insa si o alta semnificatie, in conditiile in care fratele lui Bush si sotia lui Clinton candideaza la presedintie. Nu este inca clar ce rol vor juca fostii presedinti in campanie.

Un sondaj de opinie din Iowa, un stat important politic pentru ca gazduieste preliminarii foarte devreme arata ca populatia si-ar dori ca Bush si Clinton sa joace un rol in campaniile rudelor lor. 83% dintre cei intervievati in Iowa si-ar dori ca Hillary Clinton sa-l aiba alaturi, in calitate de consilier pe Bill. 57% vor ca George W. Bush sa-i fie aproape fratelui lui, in campanie si daca va cistiga.

XS
SM
MD
LG