Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Comisia Națională a Pieței Financiare își prezintă raportul de activitate pe 2014 după ce sâmbătă, într-o scrisoare deschisă postată pe Facebook, premierul Chiril Gaburici cerea demisia întregii conducerii, alături de conducerile Băncii Naționale și a Procuraturii Generale. Instituții acuzate de premier că nu au acționat pentru a impiedica sau ulterior limita efectele crizei provocată de devalizarea a trei bănci.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și Șeful delegației Parlamentului României, Vlad Nistor, vor prezenta rezultatele celei de-a 45-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Înainte, conducerea Adunării va fi predată de Republica Moldova României.

Președintele rus Vladimir Putin este în Italia pentru convorbiri cu premierul Matteo Renzi, după care va vizita pavilionul Rusiei la Expo Milano 2015.

În Italia se află și premierul Canadei, Stephen Harper, care se întâlnește cu premierul Renzi și Papa Francisc.

La Strasbourg continuă sesiunea plenară a Parlamentului European.

La Bruxelles, premierul grec Alexis Tsipras se întâlnește cu cancelara Germaniei, Angela Merkel, și cu președintele Franței, François Hollande.

În Turcia au loc negociri în vederea formării unui guvern de coaliție după ce partidul de guvernământ al președintelui Erdogan a pierdut majoritatea parlamentară în alegerile generale de duminica trecută.

În România, criza politică se prelungește deși marți, plenul Camerei Deputaților a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de a începe urmărirea penală împotriva premierului Victor Ponta, acuzat de corupție.

Vineri, urmează votul asupra moțiunii de cenzură înaintă de opoziția liberală, aceasta legată însă de modul deficient în care a fost organizat votul în străinătate, la alegerile prezidențiale din 2014.

XS
SM
MD
LG