Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei

La cinematograful Odeon din capitală asociația Promo-LEX organizează de la ora 18 o dezbatere electorală la care ar urma să participe opt candidați la postul de primar al municipiului Chișinău.

Este numai una din multele evenimente cu caracter electorale de pe agenda zilei așa cum a prezentat-o agenția IPN. Alt eveniment, ținut chiar la sediul acestei agenții, va fi o conferință de presă organizată de cei care doresc „Oportunităţi egale pentru femei şi bărbaţi la alegerile locale”.

Tot azi, tot în capitală, Centrul pentru Jurnalism Independent va prezenta evaluarea despre cum reflectă presa campania electorală dinaintea alegerilor de duminică.

În vecini, la Kiev, continuă vizita ambasadoarei Statelor Unite la Națiunile Unite, Samantha Power.

La Bruxelles are loc un summit UE-America Latină concentrat mai ales pe chestiuni comerciale.

Alte câteva repere internaționale ale zilei semnalate de agenția Reuters:

Secretarul general ONU Ban Ki-moon vizitează Kirghistanul, urmând să participe la deschiderea conferinței internaționale despre „dezvoltarea sistemelor parlamentare”. El va avea de asemenea convorbiri cu președintele Almazbek Atambaev, premierul Temir Sariev și spicherul parlamentului, Asilbek Jeenbekov.

Secretarul general al Organizației Cooperării Islamice, Iyad bin Amin Madani, va vizita Rusia la invitația ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

Și o știre sportivă: în Chile începe Copa America, campionatul Americii de Sud, care se va încheia la 4 iulie. La noua ediție participă ca invitate și Mexicul și Jamaica.

XS
SM
MD
LG