Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Studentie.md”


Invitata serii este Zinaida Lupaşcu

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației, utile studenților, absolvenților de licee, dar și absolvenților de facultate.

La capitolul Admiterea 2015, potrivit regulamentului, aceasta se va desfășura în perioada 20 iulie – 31 august. Și în anul curent, conform practicii anilor precedenți, candidații vor avea dreptul să se înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități concomitent, din diverse domenii de formare, la una sau mai multe instituții de învățământ superior.

Și pentru că e perioada deciziilor importante pentru candidații la studii, jurnaliștii noştri au investigat care este soarta absolvenților moldoveni, care au mizat pe specialități in vogă acum trei – patru ani, ce locuri de muncă ii așteaptă, dar și ce cred specialiștii în resurse umane că ar fi bine de făcut, ca să nu regretăm amarnic o alegere spontană a profesiei.

Ministerul Educației vine cu o noutate. Proiectul, care prevede că în 2–3 ani am putea avea vreo șapte universități publice finanțate sută la sută din bugetul de stat. Pentru a-și păstra studenții, țara noastră trebuie să asigure învățământ de calitate, în condiții excelente. Acesta este mesajul Ministerului Educației.

Pentru cei care vor să studieze peste hotare, Guvernul Republicii Bulgare oferă cetăţenilor Republicii Moldova 85 de burse de studii în instituţiile de învățământ superior de stat din Republica Bulgară pentru anul academic 2015-2016.

Veste bună și pentru cei care vor să urmeze un program de master. Ministerul Educației a propus ca studiile la Masterat să aibă loc și la frecvență redusă. Să vedem dacă trece avizul Executivului.

Elevi din școlile profesionale și studenți de la diferite universități din țară au participat la ediția din anul curent a Campionatului Naţional Culinar pentru Juniori. Atenție însă, un reportaj foto apetisant de la eveniment ar putea provoca pofta unei meserii culinare.

Complexul Cultural Vatra vine cu o soluție pentru eliminarea cheltuielilor exagerate, pe care tinerii absolvenți le suportă la Balul de absolvire. ”La iarbă verde lucrurile se simplifică, iar dispoziția se amplifică”, spune proprietarul locației și-i îndeamnă pe toți absolvenții facultăților să-și dea întâlnire pe 19 iunie la un Festival al tinerilor absolvenți, cu ”întâmpinatul zorilor” și multă voie bună în program.

În rest, multă informație utilă, doar pe studentie.md!”

XS
SM
MD
LG