Linkuri accesibilitate

Oferta electorală a unui fiu și frate de președinte care candidează la șefia Casei Albe


Jeb Bush, fostul guvernator al statului american Florida.

Discursul inaugural al lui Jeb Bush a adus cîteva surprize, care fac cursa pentru învestitura republicană mai interesantă.

Prima coordonata este ca Bush si-a pus la colt rivalii din Congres – senatorii Cruz, Graham, Paul si Rubio – spunind ca doar exercitarea puterii executive, in cazul lui conducerea statului Florida, pregateste adecvat pentru functia cea mai inalta in stat.

Apoi, Bush s-a distantat de programul economic al fratelui lui. Dupa ce l-a criticat pe presedintele Obama pentru ceea ce a numit „cea mai lenta redresare economica”, Bush a vorbit despre familiile care nu si-au sporit veniturile in ultimii 15 ani, asta incluzind perioda de crestere economica, sub George W. Bush.

Dar fireste oricit ar dori el sa-si construiasca un profil propriu, Jeb Bush va trebui sa explice de ce precedenta administratie republicana nu a adus beneficii familiilor de americani.

Apoi, pentru a-si etala convingerile ultra-conservatoare – una dintre potentialele sale vulnerabilitati in preliminarii – Jeb Bush s-a referit la o organizatie caritabila, in viziunea sa, supusa pe nedrept unor restrictii pentru pozitia sa impotriva avorturilor.

Dar chiar daca face curte ultra-conservatorilor religiosi, Bush se pozitioneaza si pentru alegerile generale, cind de obicei candidatii cauta sa-i convinga pe moderati.

Declaratia sa ca e dispus sa sacrifice anumite preliminarii, nu a fost una abila, poate a fost prea sincera.

El s-a referit luni la programe de educatie pentru copii cu probleme de dezvoltare, o tema care face impresie in rindurile nehotaritilor.

Jeb Bush stie ca nu e considerat – cum e Hillary Clinton, la democrati – un cistigator aproape automat al nominalizarii.

Partidul este acum pragmatic si idea unei dinastii nu suride tuturor.

Jeb Bush a spus ca va trebui sa-si cistige dreptul la nominalizare cu mult efort.

XS
SM
MD
LG