Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, 200 de ani de la bătălia de la Waterloo, începe luna sfântă a Ramadanului

La Chișinău se va desfășura reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), cu ocazia încheierii mandatului R. Moldova la preşedinţia în exerciţiu a organizaţiei, deţinută în perioada ianuarie-iunie curent.

Viceministrul economiei din guvernul demisionar, Octavian Calmîc, participă la forumul internaţional economic din Sankt-Petersburg, organizat în perioada 16-20 iunie. Potrivit partidului socialiștilor, la forum va fi prezent și președintele său, Igor Dodon.

Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui, va marca Ziua Mondială a Donatorului de Sînge.

Centrul pentru Jurnalism Independent își va prezenta raportul despre cum a fost prezentat în presă primul tur al alegerilor locale din Moldova.

Miniștrii din zona euro discută la Luxemburg o soluție de ultim-moment pentru evitarea intrării Greciei în incapacitate de plată.

În Danemarca au loc alegeri generale.

La Londra se întâlnesc premierii Irlandei și Marii Britanii, Enda Kenny și David Cameron.

Aici la Praga, vice-ministrul de externe american pentru Europa și Eurasia Victoria Nuland va participa la dialogul strategic Cehia-Statele Unite pe teme de politică externă.

În Belgia se marchează împlinirea a 200 de ani de la bătălia de la Waterloo.

În cele mai multe țări musulmane începe luna sfântă a Ramadanului.

XS
SM
MD
LG