Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata serii este Doina Stimpovschii de la cotidianul „Adevărul” Moldova.

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova ne referim, evident, la rezultatele alegerilor locale din turul al doilea, prin care Dorin Chirtoacă a fost reconfirmat de chișinăuieni în funcția de primar general al capitalei. Din rezultatele preliminare, prezentate de CEC putem deduce că votul din Republica Moldova a fost unul administrativ în țară și unul geopolitic la Chișinău.

De asemenea, dezbatem modul în care liderii partidelor parlamentare văd viitorul unei coaliții majoritare parlamentare și crerea unui nou guvern la Chișinău, după alegerile locale. Atât liderul PLDM, cât și liderul PD au făcut apel la reprezentanții Partidului Liberal să renunțe la condiționări și să înceapă cât mai devreme negocierile pentru noua coaliție. La rândul său, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că a primit mesaje de felicitare de la liderii partidelor de la guvernare după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor în capitală şi invitaţia la discuţii, însă nu a menţionat când anume urmează să aibă loc prima rundă de discuţii.

Relatăm și despre un conflict din comuna Boșcana. Gunoiștea din localitate a devenit motiv de harță dintre autoritățile din orașul Vadul lui Vodă și cele din Boșcana după ce fiecare și-a asumat dreptul asupra terenului. Gunoiștea este acum arendată de un agent economic. Ultima decizie judecătorească conferă acest drept Primăriei orașului Vadul lui Vodă, iar fostul primar al comunei Boșcana, Anatolie Vântu, susține că aceasta este una ilegală și absurdă, fiind luată sub influența edilului local, Iuri Onofriiciuc.

Dar mai multe articole puteți citi în ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG