Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ambasadorul OSCE Radojko Bogojevic se întoarce la Chișinău, o nouă sesiune în plen a Parlamentului European, reuniune BRICS la Moscova.

Ambasadorul OSCE Radojko Bogojevic se întoarce la Chișinău după ce a vizitat toate țările participante la negocierile privind Transnistria, în formatul 5+2. Ultima etapă a turneului va în 7 iulie, la Tiraspol.

La Strasbourg începe o nouă sesiune în plen a Parlamentului European.

La Moscova are loc una din cele mai mari reuniuni a economiilor în ascendență, cunoscut sub acronimul BRICS: Brazilia, Rusia, India , China și Africa de Sud.

Astăzi are loc reuniunea grupului de contact, va urma întrevederea miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor naționale. Semnalul cel mai puternic adresat Occidentului și în primul rând Statelor Unite ar fi prima ședință a conducerii noii Bănci pentru Dezvoltare, gândită ca alternativă la Banca Mondială și FMI.

Iar săptămâna aceasta, pe 10 iulie, la Sarajevo este comemorată trecerea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, în care 8 mii de bărbați musulmani au fost uciși de milițiile sârbilor bosniaci.

XS
SM
MD
LG