Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ambasadorul OSCE Radojko Bogojevic se întoarce la Chișinău, o nouă sesiune în plen a Parlamentului European, reuniune BRICS la Moscova.

Ambasadorul OSCE Radojko Bogojevic se întoarce la Chișinău după ce a vizitat toate țările participante la negocierile privind Transnistria, în formatul 5+2. Ultima etapă a turneului va în 7 iulie, la Tiraspol.

La Strasbourg începe o nouă sesiune în plen a Parlamentului European.

La Moscova are loc una din cele mai mari reuniuni a economiilor în ascendență, cunoscut sub acronimul BRICS: Brazilia, Rusia, India , China și Africa de Sud.

Astăzi are loc reuniunea grupului de contact, va urma întrevederea miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor naționale. Semnalul cel mai puternic adresat Occidentului și în primul rând Statelor Unite ar fi prima ședință a conducerii noii Bănci pentru Dezvoltare, gândită ca alternativă la Banca Mondială și FMI.

Iar săptămâna aceasta, pe 10 iulie, la Sarajevo este comemorată trecerea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, în care 8 mii de bărbați musulmani au fost uciși de milițiile sârbilor bosniaci.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG