Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Se lansează primul barometru demografic din Moldova, la Ufa are loc summitul BRICS, la Odesa începe un festival internațional de film.

Banca Națională a Moldovei organizează la Chișinău un seminar despre investițiile directe și despre remitențele trimise de moldovenii din străinatate.

Centrul de Cercetari Demografice lansează primul barometru demografic din Moldova, care încearcă să află care este numărul real al locuitorilor Republicii Moldova.

Tot la Chișinau, în grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt, are loc între 9-12 iulie Târgul Universităţilor din România.

La Consiliul Coordonator al Audiovizualului are loc azi o şedință, judecatoria sectorului Centru examinează cauza privind validarea alegerilor primarului capitalei si Centrul analitic independent Expert Grup organizeaza o conferinta internaţionala despre cu tema „Securitatea economica si sociala in contexul unor riscuri majore”.

La Ufa are loc summitul tarilor cu economii emergente BRICS – Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud cit si reuniunea la virf a tarilor din Organizatia Securitatii de la Shangai. Din aceasta organizatie, conceputa ca un fel de pandant al Aliantei Nord Atlantice, fac parte ca membri – Kazahstanul, Kirghistanul, Tadjikistanul, Uzbekistanul, China si Rusia; tari cu statul de observator sunt Afganistanul, India, Iranul, Mongolia si Pakistanul, iar tari partenere sunt Belarusul, Turcia si Sri Lanka.

Coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene Federica Mogherini participă la Sarajevo la ceremoniile de comemorare a victimelor masacrului de la Srebreniţa şi premierul Turciei Ahmet Davutoglu.

La Odesa, în Ucraina, începe un festival internațional de film.

XS
SM
MD
LG