Linkuri accesibilitate

Cine vrea un sac cu bani?


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Un episod decupat parcă dintr-un roman fantasy.

Cică deunăzi un om drept şi bun la suflet a găsit pe stradă un sac plin cu bani, un sac cu sigla Băncii de Economii. După ce i-a trecut şocul, omul a anunţat Poliţia şi astfel banii pierduţi de încasatorii Băncii de Economii au fost recuperaţi.

E un episod decupat parcă dintr-un roman fantasy. Halucinantă nu e doar găsirea sacului cu parale, ci şi dorinţa omului norocos de a le da banii poliţiştilor. Scrutînd cu atenţie anii tranziţiei rapace, îţi este greu să presupui că asemenea oameni drepţi şi buni la suflet mai există. Păi, sacul acela putea fi lesne găsit de un răulean dornic de a se îmbogăţi şi…. plakali bî naşi denejki, vorba poporului.

Ironia sorţii face ca acest sac cu bani să fie pierdut de încasatorii uneia dintre băncile din care au fost ciordite sume uriaşe. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns marele mişmaş financiar. E şi haios, e şi ridicol, e şi întristător. E de-a dreptul ciudată neglijenţa asta a încasatorilor Băncii de Economii. Păi, nu ar fi trebuit să fie de o vigilenţă exemplară după ce sumele uriaşe s-au evaporat din banca lor?

Asta e Republica Moldova, ţara tuturor posibilităţilor. O ţară săracă în care totuşi poţi găsi un sac cu bani pe stradă…

XS
SM
MD
LG