Linkuri accesibilitate

Pocnind din bici pe lângă boi


Victor Ponta
Victor Ponta

După trei ani şi după trei remanieri, guvernul Ponta are în bilanţ 11 urmăriţi penal, un condamnat, un incompatibil şi un plagiator…

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea lui Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor în funcția de ministru al Transporturilor. Omul nu are „experiența manageriala necesară gestionarii domeniului complex al transporturilor”. Cu aplombul știut, Ponta a întrebat ce competentă are un profesor de istorie, ca Iohannis, ca să aprecieze numirea unui specialist la transporturi. Însă Victor Ponta e prost informat. Klaus Iohannis e profesor de fizică. Apoi, nu-ți trebuie cunoștințe multe, e de ajuns să fii bine informat pentru a aprecia competența unui om.

Dacă ar fi fost curios, Victor Ponta ar fi aflat că cel propus ministru al transporturilor are licență în filozofie, master în limba română și doctorat în antropologie socială, toate obținute în centrul universitar Craiova, un fel de Harvard dacic! În plus, se mai laudă cu cinci ani de experiență de cercetare socială și nouă ani de management cultural!

Cam puțin, totuși, pentru un minister dificil, cum este cel al transporturilor. E drept, Mihai Fifor și-a trecut în cei cinci ani de manageriat cultural și festivalurile „Maria Tănase” și „Ioana Radu”. Iar în repertoriile acestor doamne au fost și cântece tangente cu transporturile, precum „Trenule, mașina mică”, „Trece-un car cu boi pe drum”, „Mi s-a rupt căruța-n drum”. Și chiar și dacă Victor Ponta i-ar fredona și „Pocnind din bici pe lângă boi”, tot ar fi puțin că să facă din Mihai Fifor un bun ministru la transporturi. Un minister în care s-au învârtit bani mulți, mulți au și dispărut în nisipurile capitalismului de cumetrie, țara continuând să aibă o rețea mai mult simbolică de autostrăzi, șosele pline de gropi și căi ferate la pământ.

În urmă cu trei ani, când a devenit prim ministru, Victor Ponta promitea „cel mai competent” și „cel mai cinstit Guvern” pentru că „am în ADN respectarea legii”! După trei ani şi după trei remanieri, guvernul Ponta are în bilanţ 11 urmăriţi penal, un condamnat, un incompatibil şi un plagiator. Între timp și Victor Ponta dă cu subsemnatul la DNA. Ca inculpat în dosarul prietenului Dan Șova, fost ministru al transporturilor!

Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Și pentru că veni vorba, ministerul transporturilor, în cei trei ani de guvern Ponta, a avut cinci miniștri. Niciunul n-a reușit să stea la minister un an întreg. Din cei cinci, doi sunt urmăriți penali, iar al treilea e deja după gratii. Cel mai jalnic a fost prietenul de zburdălnicii financiare, pentru care Victor Ponta dă acum cu subsemnatul la DNA. De Dan Șova este vorba, omul cu o trecere meteorică prin minister, trei luni și ceva. În aceste condiții, nu e de mirare că niciunul din cei cinci miniștri nu a inaugurat nici măcar un milimetru de autostradă, începută de la zero de guvernul Ponta.

Cariera lui Mihai Fifor s-a terminat înainte de a începe. Noul propus este Iulian Ghiocel Matache, inginer, absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Un specialist, deci! Cu o calitate în plus. Ghiocel provine din șerpăria vrânceană a lui de Marian Oprișan. Să sperăm că specialistul onest va învinge politrucul cu aplomb!

Previous Next

XS
SM
MD
LG