Linkuri accesibilitate

Campania „AICI este Europa Liberă” a ajuns la Sculeni, în raionul Ungheni...


...unde va avea loc o dezbatere despre relațiile moldo-române, libera circulaţie, și viaţa la frontiera cu UE.

Timp de o lună, jurnaliști și prieteni ai Europei Liberecălătoresc cu un autobuz special prin Republica Moldova, din localitate în localitate, organizând întâlniri cu publicul și felurite dezbateri pe teme actuale.

La discuțiile de astăzi, care vor fi găzduite la Casa de Cultură, la ora 18:00 vor fi abordate relaţiile moldo-române, libera circulaţie, și viaţa la frontiera cu Uniunea Europeană.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente.

Printre invitaţi se numără fostul ambasador moldovean la Washington, Igor Munteanu, istoricul Octavian Țâcu, sociologul Petru Negură, directoarea ziarului Expresul de la Ungheni, Lucia Bacalu, fostul președinte al raionului Ungheni, Ion Harea, experta Olesea Cazacu, de la UNDP Moldova, blogerul Tudor Cojocariu.

Până la începerea dezbaterii, discuțiile pot începe deja la un cort al Europei Libere, instalat în fața Casei de Cultură, unde sunt invitați toți cei care doresc cu ajutorul unor megafoane instalate pe autobuzul Europei Libere, care face turul Sculenilor.

Prima etapă a campaniei „AICI e Europa Liberă” s-a desfășurat, sâmbătă ăn satul Sărata Galbenă, din raionul Hânceşti, unde a fost organizată o dezbatere cu genericul „Fii gospodar în localitatea ta!”.

-----------------------

Reamintim că „AICI este Europa Liberă” este o campanie a postului de radio Europa Liberă/Libertatea în parteneriat cu Programul comun pentru dezvoltare locală integrată, Progamul ONU pentru dezvoltare Moldova, şi Asociaţia Presei Independente. Partener media - postul de televiziune Canal Regional.

Pentru a afla în ce zi suntem în localitatea Dvs ori pe aproape accesați harta interactivă a comunităților în care vom face tabără pe parcursul unei zile întregi.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG