Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul Național”


Invitata emisiunii este Raisa Lozinschi.

Ediția de mâine a Ziarului Național abordează mai multe subiecte de actualitate, printre care, evident, problema lichidării celor trei bănci cu probleme, tema curselor ilegale de mașini care au făcut recent cinci victime, reorganizarea școlilor în ajunul zilei de 1 septembrie și altele.

Referitor la subiectul curselor ilegale de mașini, Mariana Rață a descoperit că la acestea participă copii de bani gata, dar și funcționari publici. Tinerii care urmau să participe la acea cursă de la Băcioi în seara teribilului accident nu se consideră vinovați, iar poliția susține că nu are pârghii pentru a zădărnici această practică întâlnită pe mai multe trasee din republică.

Dacă sunteți curioși să aflați totul despre cursele ilegale de mașini din R. Moldova, citiți mâine Ziarul Național.

Un alt subiect se referă la faptul că, deși au rămas zile numărate până să înceapă noul an școlar, sute de elevi nu știu încă unde vor merge la școală, iar zeci de profesori sunt îngrijorați că vor rămâne fără lucru.

Responsabilitatea ar aparține noilor consilieri raionali care nu se grăbesc să se întrunească în ședințe și să ia deciziile respective.

Stela Mihailovici a abordat toți reprezentanții direcțiilor de învățământ din cele 32 de raioane și a calculat că, în total, ar urma să fie reorganizate 40 de instituții, iar alte 15 ar trebui să fie lichidate.

Editorialiștii noștri abordează subiectul lichidării celor trei bănci cu probleme. Dacă Victor Ciobanu consideră că cea mai mare responsabilitate în această chestiune o are Banca Națională a Moldovei, Petru Bogatu sugerează să Drăguțanu va fi impus să lichideze băncile, după care va fi sacrificat. Argumentele editorialiștilor le găsiți în ziar.

Tot mâine în Ziarul Național publicăm un interviu cu analistul occidental Vladimir Socor, căruia Guvernul Streleț nu-i inspiră mare încredere, un alt interviu cu Ana Guțu care spune de ce R. Moldova rămâne subjugată monopolului rusesc, un reportaj al cărui erou este un american fascinat de Moldova, care predă engleza la Ialoveni, dar și alte subiecte la fel de captivante.

[transcriere Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG