Linkuri accesibilitate

Când copiilor li se face DOR de țara lor…


În acest an la tabăra DOR participă 55 de copii din 8 țări (Ucraina, Portugalia, Italia, Grecia, Canada, România, Germania și Spania)

Tabăra DOR readuce acasă, pentru al treilea an consecutiv, câteva zeci de copii din diaspora moldovenească stabiliți de ani buni cu familiile în străinătate sau chiar născuți în afara Republicii Moldova.

În acest an la tabăra DOR participă 55 de copii din 8 țări (Ucraina, Portugalia, Italia, Grecia, Canada, România, Germania și Spania) și alți 25 de copii din Republica Moldova.

Premierul Valeriu Streleț a participat la deschiderea oficială a taberei și a răspuns la întrebările copiilor – de la cele cu caracter personal la cele care țineau de perspectiva europeană a Republicii Moldova, promovarea tinerilor, combaterea corupției și îmbunătățirea infrastructurii.

Timp de o săptămână, în cadrul taberei vor fi organizate diverse ateliere cu profil istoric, lingvistic şi literar. Alte ateliere vor fi dedicate bucătăriei tradiţionale, meşteşugăritului, instrumentelor muzicale naţionale. Vor fi organizate seri de creaţie cu participarea unor nume cunoscute din literatura şi arta moldovenească.

Programul DOR (Diasporă*Origini*Reveniri ) este o inițiativă a Biroului pentru Relații cu Diaspora din cadrul Guvernului de la Chișinău, susținută de Organizația Internațională pentru Migrație și de un șir de parteneri locali. Programul DOR a fost lansat 2013 şi are drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor şi adolescenţilor din diaspora cu ţara de baştină prin activităţi practice.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG