Linkuri accesibilitate

Două grupe-capcană pentru Real și Manchester United


Cristiano Ronaldo, într-un meci Real Madrid vs Manchester United
Cristiano Ronaldo, într-un meci Real Madrid vs Manchester United

Tragerea la sorți a dat Ligii Campionilor două grupe foarte strînse din opt.

Tragerea la sorți a dat Ligii Campionilor două grupe foarte strînse din opt. Cea mai echilibrată dispută va avea loc, evident, în grupa care aduce la un loc PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moscova și Wolfsburg. Sorții au decis ca Louis Van Gaal, antrenorul olandez al lui Manchestr United, să se întoarcă în Olanda pentru a întîlni PSV, o echipă pe care o cunoaște bine. În plus, Manchester îl va trimite în teren pe Depay, care a început excelent sezonul în Anglia, la noua lui echipă, după ce a plecat de la PSV. Wolfsburg a arătat un joc solid în finala care i-a adus Super Cupa Germaniei și contează, încă, pe De Bruyne, extrema belgiană pentru care Manchester City oferă 60 de milioane de euro.

Cealaltă grupă strînsă e dominată de Real Madrid flancată, însă, de Paris Saint Germain. Real a pierdut ceva din suflu iar PSG a urcat constant în ultimele sezoane. Sahtior a venit în grupă cu mult noroc, după barajul cu Rapid Viena iar Malmo a trecut de Celtic arătînd o capacitate excepțională de efort.

Barcelona are o grupă detul de ușoară. Singura echipă de luat în seamă pentru Barcelona e Bayer Leverkusen care a făcut o dublă de calificare extrem de robustă cu Lazio. Roma și Bate Borisov nu par în stare de rezistență serioasă.

O grupă destul de interesantă, cu Manchester City favorită, promite, totuși, evoluții imprevizibile. Juventus, Sevilla și Borussia Monchengladbach pot oricînd juca peste nivelul obișnuit.

Arsenal și Bayern sînt din nou în aceeași grupă. Pînă acum, Arsenal nu a reușit să treacă de gabaritul și siguranța de joc ale lui Bayern dar Bayern are, mai nou, oscilații de formă și meciul promite să fie ceva mai echilibrat. În aceeași grupă, Olympiakos și mai ales Dianmo Zagreb nu pot emite pretenții. Deși Arsenal a dovedit mereu că știe să piardă puncte în fața ousiderilor.

Chelsea are un duel interesant cu Porto. Nu pentru că Porto ar fi în mare formă ci pentru că Porto e echipa de la care a început succesul de antrenor al lui Jose Mourinho, azi figura decisivă la Chelsea. Dinamo Kiev și Maccabi Tel Aviv pot spera, dar nu prea mult, în surprise și zile negre ale adversarilor.

În rest, grupe mediocre cu multe echipe de plutonul doi. Mai interesantă e grupa în care Benfica și Atletico Madrid vor avea probleme cu Galatasaray dar nu au de ce să se teamă de Astana. În sfîrșit, cea mai palidă grupă e o șansă pentru Zenit Sankt Petersburg, dată fiind scăderea de nivel prin care trec Valencia și Lyon, plus lipsa de palamres a belgienilor de la Ghent.

XS
SM
MD
LG