Linkuri accesibilitate

Evil Twin


O muzică ce pare că se conectează la un trecut spiritual cu ajutorul unui prezent opresiv din punct de vedere tehnologic.

Alberto Boni și Simone Antonioni sînt doi italieni de la Milano care au început în 2012 să cânte împreună sub numele de Evil Twin.

Dar ce cântă oamenii ăștia nu are absolut nimic nici cu Italia, nici cu muzica italiană.

Au început prin a folosi ghitări, mașini de ritm și înregistrări ambientale pentru a construi peisaje sonore experimentale alcătuite din straturi acustice și electronice specifice unui gen de nișă - și mai degrabă marginal - al sunetelor contemporane: IDM, acea Intelligent Dance Music, adică o muzică de dans ce conține elemente de muzică psihedelică, de muzică progresivă, dar și de muzică experimentală, așa cum sînt înțelese acestea de prin anii 1970 încoace.

În 2014, Alberto Boni și Simone Antonioii au simțit nevoia să pornească în căutarea unor alt fel de sunete, și timp de un an au călătorit prin Maroc, explorînd peisaje sonore stranii, cu zgomote, voci și linii melodice ce fac parte mai mult dintr-o muzică a ritualurilor religioase.

Rezultatul este albumul „AYIN”, lansat în mai 2015, creat, ni se spune în prezentarea de pe Bandcamp, la capătul a ceea ce italienii ăștia au spus că a fost o căutare a înțelesurilor muzicii ritualice.

Nu știu, personal, dacă au și găsit aceste înțelesuri, dar muzica lor e o îmbinare fluidă între sunete electronice și ritmuri etnice și religioase, între elemente ale unor lumi diferite, Occidentul și Orientul, o muzică ce pare că se conectează la un trecut spiritual cu ajutorul unui prezent opresiv din punct de vedere tehnologic, și probabil din cauza asta un prezent amețit și confuz.

XS
SM
MD
LG