Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Timpul


Invitatul serii este Dorin Galben, reporter.

În acest număr TIMPUL a pregătit un reportaj neobișnuit despre un bărbat care trăiește în stradă de aproape 10 ani. Acesta a fost trimis forțat la casa de nebuni, iar între timp a rămas fără locuință. În ultimii ani el caută prin tomberoane, de acolo mănâncă și tot de acolo se îmbracă. Visul lui este să aibă cândva propria casă și un serviciu decent.

În această ediție continuăm să scriem despre problemele de mediu și anume despre calitatea apelor din fântânile din țară. În majoritatea dintre ele apa este poluată, iar oamenii nu conștientizează că fiecare cană pe care o beau îi omoară încet dar sigur.

Tot la mediu avem un alt material despre „Tășuleasa Social”, un proiect care și-a propus să lupte cu cel mai mare inamic al naturii – omul. Organizația și-a creat anumite strategii implementate de voluntarii din România, iar una dintre acestea este Școala de Mers pe Munte.

Cum fără interviuri în ziar? De această dată am discutat cu naturalistul Vladimir Iacovlev despre programul național strategic de acțiuni în domeniul protecției mediului înconjurător.

Într-un alt articol TIMPUL scrie despre cum activismul societății civile luptă cu fărădelegile permise de Primăria Chișinău în cazul construcțiilor ilegale.

Avem și ceva despre refugiații din orient și nordul Africii care încearcă prin toate metodele să ajungă în țările europene.

Tot în acest număr am analizat modificările propuse de noul ministru al Educației, Corina Fusu, asupra Codului Educațional. Prin urmare am discutat cu directorii de licee din țară despre situația confuză creată.

La rubrica cultură vorbim despre ce aduce nou salonul de carte în acest an.

La fel ca și în edițiile precedente, în această dată vor fi câteva fragmente din cărțile regretatului Constantin Tănase, dar și alte materiale sau editoriale în care sunt analizate problemele actuale.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG