Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Moldova, agenda zilei este dominată desigur de manifestațiile de protest din Piața Marii Adunări Naționale, începute duminică, odată cu mitingul organizat de platforma civică „Demnitate și Adevăr”.

În rest, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” anunță lansarea programului de informare și instruire a jurnaliștilor despre subiecte conexe integrării europene.

La Comrat continuă, până miercuri, Zilele Limbii Române, organizate de Ambasada României la Chișinău împreună cu Universitatea de Stat din Comrat și Centrul de Informare al României din Comrat, cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, TVR Moldova și Radio Chișinău.

La Strasbourg continuă sesiunea plenară a Parlamentului European. dar cele mai așteptate dezbateri, în primul rând despre criza refugiaților, sunt programate pentru miercuri, când va vorbi și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Astăzi este Ziua Independenței Macedoniei, dar și Ziua Internațională a Solidarității între Jurnaliști, precum și a Luptei împotriva Analfabetismului.

XS
SM
MD
LG