Linkuri accesibilitate

În „Orășelul Libertății”, la Chișinău


Protestatarii se autoorganizează - au improvizat o cantină, un punct medical, strâng gunoiul după ei și au arendat și două WC-uri ecologice.

La această oră (20.45) sunt câteva sute de persoane în piață și peste 100 de corturi. Oamenii țin discursuri, cărora le zic anti-oligarhice. Au urmărit știrile la două plasme, aduse de curând. Organizatorii spun că de la amiază cetățenii au început să doneze bani și produse alimentare.

„Orășelul Libertății”, cum îi zic ei pieței, pare să fie bine organizat. Protestatarii strâng gunoiul după ei. Au improvizat o cantină, un punct medical și au arendat și două WC-uri ecologice.

Generalul Anton Gămurari, fostul șef al Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, este unul dintre organizatorii orășelului, și spune că luptătorii de la Nistru supraveghează ordinea publică. El afirmă că cetățenii Republicii Moldova trebuie să își facă singuri ordine la ei acasă. „Dacă vrem să schimbăm situația din țară, aici trebuie să o facem. Nu va veni nimeni să strângă gunoiul după noi, până nu vom pune și noi umărul. Dacă vrem ca să avem un DNA ca în România, trebuie să o cerem să obținem”, a spus Gămurari.

A doua zi de proteste în „Orășelul Demnității”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:37 0:00

În timp ce stau de vorbă cu Anton Gămurari, la cortul unde se colectează unde se colectează bani și produse alimentare, se face coadă. Câteva persoane cu care am vorbit au spus că au făcut donații pentru că nu pot să fie fizic prezenți aici, în piață, dar vor să îi ajute pe manifestanți să schimbe starea de fapt de fapt din țară.

O patroană de restaurant din Chișinău a adus mâncare gătită și a spus că a stat ieri toată ziua aici în piață. Ea a menționat că acum este timpul ca cetățenii Republicii Moldova să fie uniți pentru că prea mult timp au fost dezbinați, iar unii politicieni au profitat de acest lucru.

Pe scenă au urcat pe rând, liderii unor organizații neguvernamentale. Am văzut și liderii unor ONG-uri ale fermierilor și desigur reprezentații Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG